De eerste tip is afkomstig van Henk Tuinema (CorfuDesign); degene die deze prachtige website gemaakt heeft. Tijdens ons gesprek over de nieuwe website en mijn idee om op deze pagina (grootmoeders) schoonmaaktips en middeltjes te verzamelen, vertelde Henk dat zijn vrouw met Borax aan de slag was geweest. Ik had er nog nooit van gehoord, dus leuk om hier de aftrap voor het eerste nieuwtje mee te verzorgen leek mij.

Borax is een natuurlijk mineraal dat je in poedervorm koopt, online kan je het bij diverse winkels kopen. Met dit poeder kan je o.a. schoonmaakmiddel maken dat ook desinfecteert. Dus ook handig in tijden van Corona.
Let op: het is een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel maar het kan huidirritaties veroorzaken. Gebruik daarom veiligheidshalve huishoudhandschoenen.

Er zijn meerdere toepassingen; als schoonmaakmiddel doe je het volgende:
Meng 1 eetlepel boraxpoeder met 1 liter warm water en klaar is je schoonmaakmiddel. Je kan het in een spuitfles doen zodat je oppervlakten en/of voorwerpen makkelijk kan schoonmaken.
Borax kent meer toepassingen; insecten op afstand houden, onkruidverdelger, “deodorant voor muffe geurtjes/vieze stoffen/matrassen”, geschikt om roest en schimmel aan te pakken, toiletreiniger.

Zoek je meer informatie? Online kan je allerlei informatie en verkoopadressen vinden.